Proteinopskrifter – Lowfodmap
Newcomers 2018 i Herning var SKØØØØØØØNT!!! Lars Frost og jeg var afsted med EASIS (ulønnet) – som ambassadører – hvilket er mega trygt, da de véd hvor syg jeg er, og der er plads til at jeg kan lægge mig, når jeg bliver for dårlig, hvilket jeg var det meste af søndagen. Vi elsker samarbejdet. Jeg var den første ambassadør i sin tid, og fik hurtigt min flotte mand, Lars Frost, med, og herefter er vi nu blevet et kæmpe team med de skønneste smilende og aktive ambassadører.
Vi er alle lige, behandles ligedan, og det gir et fantastisk sammenhold og gensidig respekt. Vi har en EASIS ambassadørdag her i maj, som jeg glæder mig til at skrive om i bloggen.
Protein-cheesecake
Jeg prøver mig altid frem, på slum (er jo lidt skadet af at arbejde i køkken, om side med min tyske far, siden jeg var 9 år), så bruger aldrig målebæger. Det skal for god ordens skyld siges, at flere af nedenstående produkter, som indgår i opskriften er sponsoreret.
Jeg har forsøgt mig med lidt forskelligt til bund, fx. ser du på billedet en bund med Valsemølle gryn, æggehvide, kakao, fiberhusk – og næste gang bliver med sukkerfri Oreokiks. Obs. vigtigt at kageformen er smurt med olie, da bunden klister fast.
Selve kagen bruger jeg oftest kvark 0,3% fra ALDI, æggehvide, 1 helt æg, lowfatcremecheese (Lidl har en på 8%), Starlabs isolat eller EASIS proteinpulver samt limesaft.
Sidst prøvede jeg Cheasys nye Limeskyr, det gav en skøn lime-cheesecake.
Jeg bruger helst EASIS florsød eller multisød når jeg arbejder med kagebagning og æggehvidepiskning (min proteinfluff og sorbet). Hvis du vil lave proteinfluff og pisker hviden, er det vigtigt at du først pisker hviden helt stiv og derefter tilsætter sød og pisker det lidt igen.
Som tilbehør til den friske cheesecake (spises afkølet, ellers er den ikke til at skære) eeeelsker jeg EASIS kirsebærsauce, friske bær eller chokofluff (ægghvide pisket, derefter sød og chokoladeproteinpulver i).
Med min tarmsygdom kan jeg ikke leve uden FiberHUSK, og derfor bruger jeg det i flæng i bagværk, proteinfluff mm. Det gode ved at bage det med, er at det suger væden til sig, og reagerer mest hensigtmæssigt i tarmene. Hvis du hælder det i skyr med bær, så sørg for at lad det stå 2min, så du ser om der måske skal suppleres med væde.
Proteinlagkage:
Bundene bagte jeg med æggehvider, proteinpulver mm.
Kagecreme:
Her brugte jeg blandt andet kvark (jeg køber Mælkebøtte kvark i ALDI), EASIS multisød, Starlabs vanille protein isolat.
Dette smurte jeg på bundende på skift med EASIS jordbærmarmelade.
Du kan også bruge EASIS kagecreme og EASIS chokomousse, det giver en fantastisk luftig og lækker lagkage (testet på Lars’ 30års bday forrige år). De er dog ikke lowfodmapvenlige.
Flødeskum:
1 flaske Cremefine 19%
1 scoop Starlabs isolat
obs. lowfodmap gæster skal supplerende tage laktasetabletter.
Protein-sorbet-opskrift:
4 portioner
Bær (nemmest med frosne bær)
Pasteuriseret æggehvide
Easis perfect fit eller multisød strøsukker sødemiddel
HUSK – Fiberhusk
TAK for at du læste med, og skriv endeligt hvis du jar spørgsmål til opskrifterne, eller gode forslag.
kys
Sylle
Ingen kommentarer endnu